Składniki:
- 1 puszka kukurydzy
- 400g ogórków konserwowych
- 2 piersi kurczaka
- średnia kapusta pekińska
- 250ml majonezu
- 3 łyżki katchupu
- sól, słodka papryka
Piersi kurczaka pokroić drobno na kawałki ok.1,5 x 1,5 cm, doprawić solą i słodką papryka. Usmażyć na patelni na złoty kolor. Ostudzić. Ogórki pokroić w drobną kostkę i połączyć z kukurydzą. Kapustę drobno poszatkować. Majonez połączyć z ketchupem, doprawić solą, dokładnie wymieszać.
Składniki sałatki układać warstwami w dużej misce. Najpierw kurczak, potem połowa sosu majonezowego, ogórki wymieszane z kukurydzą, warstwa sosu i na wierzchu kapusta pekińska. Tak ułożoną sałatkę podawać na stół i dopiero wtedy wymieszać.
No comments:
Post a Comment