Na porcyjkę wiórków potrzebnych do dekoracji wierzchu jednego tortu potrzeba
ok. 90g czekolady (gorzekiej, mlecznej, według gustu:)
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Równomiernie rozsmarować na blacie kuchennym.
Gdy już prawie całkowicie zastygnie, ostrym długim nożem skrobać wióry.
Pozostawić do całkowitego stwardnienia.
I gotowe! :)
To już wiem, co dziś na obiad :D
ReplyDeleteProste, szybkie i jakże efektowne danie dla niejadka ;)
ReplyDeleteAle ja dziś zrobię wersję hard- będzie zlizywanie prosto z blatu:)A tak serio to jako dekoracja do deserów-super:)
ReplyDeleteW sobotę udekoruję nimi tort Szwarcwaldzki :)
ReplyDeleteJak długo to zasycha?
ReplyDeletePowiem szczerze, że robiłam to dość dawno i nie potrafię powiedzieć... Ale to były minuty - może 10 czy 15 minut. To trzeba wyczuć i zaobserwować ;)
ReplyDeleteA na jaką grubość rozsmarować.? ;)
ReplyDeletePrezentuje się to jeszcze lepiej na żywo, niż na zdjęciu!
ReplyDelete