Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- 1/3 szklanki cukru
- 1 łyżka cynamonu
Rozmrożone ciasto rozłożyć na oprószonej mąką lub cukrem stolnicy. Posypać częścią cukru, lekko docisnąć. Oba brzegi złożyć tak, by spotkały się pośrodku. Wierzch znów posypać cukrem, docisnąć. Ponownie zagiąć brzegi, by zetknęły się na środku. Obsypać cukrem i teraz złożyć w pół jak książkę. Docisnąć.
Pokroić na 8mm plasterki. Układać w dużych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor - ok. 15 minut w 200st. W połowie tego czasu ciastka obrócić na drugą stronę.
Jakby ktoś miał wątpliwość to tutaj znajduje się obrazkowa instrukcja (oraz oryginalny przepis) :)
No comments:
Post a Comment