Wednesday, December 15, 2010

SAŁATKA Z RUKOLĄ I GRILLOWANYM KURCZAKIEM

Dziś na obiad moje ulubione połączenie: rukola, ser, gruszka i orzechy, uwieńczone grillowaną piersią kurczaka.


Składniki na 1 porcję:
  • pierś kurczaka
  • sos sojowy
  • porcja rukoli (ilość według uznania)
  • mała, dość twarda gruszka
  • 1/3 sera camembert pokrojonego w trójkąciki
  • sos balsamiczny
  • garść podprażonych orzechów włoskich

Pierś kurczaka marynować około godziny w sosie sojowym.
Po tym czasie pokroić w cienkie paseczki i upiec na grillu elektrycznym.
Rukolę ułożyć na talerzu, obłożyć serem i gruszką pokrojoną w cienkie plasterki. Polać sosem balsamicznym.
Na sałacie ułożyć grillowane paski kurczaka.
Całość posypać prażonymi orzechami.

No comments:

Post a Comment