DIP SEROWY Z ZIOŁAMI (+ ZIEMNIACZKI Z GRILLA)
Składniki:
- 200 g naturalnego serka homogenoizowanego
- 100 g sera pleśniowego typu rokpol
- po 1 łyżeczce świeżych posiakanych ziół: tymianek, rozmaryn, majeranek
- pieprz, sól
- 8 dużych ziemniaków
- Serek homogenizowany łączymy z roztartym serem pleśniowym oraz ziołami.
- Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Ziemniaki dokładnie szorujemy, podgotowujemy 10-15 minut, smarujemy olejem, szczelnie owijamy folią aluminiowa i pieczemy na grillu, zasypane w węglu. I tutaj nie potrafię podać dokładnego czasu.. Wprawny "grillowiec" wyczuje odpowiedni moment, wbije widelec, przekroji, skosztuje :)
- Upieczone ziemniaki nacinamy na krzyż i podajemy z dipem i np. w towarzystwie łososia.
No comments:
Post a Comment