Wednesday, November 2, 2011

SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Składniki na 4 porcje:
  • 1 kg kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • 4 łyżki octu ryżowego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki soli
  • 1/2 łyżeczki soli

  1. Kapustę pekińską myjemy, dzielimy na pół i kroimy w cienkie paski.
  2. W woku rozgrzewamy olej i smażymy na nim kapustę, przez ok. 3 minuty, stale mieszając.
  3. W małej miseczce łączymy ocet, sos sojowy, cukier i sól. Sosem polewamy gorącą kapustę i dokładnie mieszamy. Całość kropimy jeszcze do smaku olejem sezamowym.
  4. Sałatkę można podawać na zimno lub na ciepło.

No comments:

Post a Comment