Monday, August 8, 2011

PIEROGI Z ŁOSOSIEM I SERKIEM ŚMIETANKOWYM

Ciasto z tego przepisu.

Składniki na farsz:
  • 350g wędzonego łososia
  • 350g świeżego łososia
  • 180g serka twarogowego śmietankowego, np Philadelphia
  • 5 łyżek tartego parmezanu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Łososia wędzonego drobno posiekać, wyciagając wszystkie ewentualne ości.
Łososia świeżego wyfiletować, obrać ze skórki i ugotować na parze. Następnie rozdrobnić, wybierając ości i drobno posiekać. Wymieszać z wędzoną rybą.
Dodać serek, koperek, rozbełtane jajko, parmezan. Przyprawić sola i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Gotowe pierożki można podawać same lub z polane śmietanką i skropione sokiem z cytryny. Posypujemy je również świeżym koperkiem.

No comments:

Post a Comment