Thursday, March 14, 2013

BATONIKI MUSLI W BIAŁEJ CZEKOLADZIE

Te batoniki to nic innego, jak smakowite owsiane ciasteczka z poprzedniego postu, w nieco zmodyfikowanym kształcie i oblane białą czekoladą. Są teraz większe, słodsze i bardziej sycące i będą mi służyć jako pyszna przekąska na narciarskim stoku :)





Przepis na ciasteczka znajdziecie tutaj.

+ Dodatkowo potrzebujemy ok 350 g białej czekolady (lub innej, według uznania)

  1. Z masy na ciasteczka formujemy  małe batoniki. Lekko schłodzoną masę rozwałkowujemy na blacie na grubość ok 2 cm i wycinamy batoniki mniej więcej 3 x 7 cm.
  2. Pieczemy je w ten sam sposób co ciastka. Po całkowitym wystudzeniu oblewamy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia, czyli na jakieś 24 godz.
  3. Na koniec pozostaje nam już tylko ładnie zapakować batoniki albo...od razu pochłonąć :)

No comments:

Post a Comment