Niektóre z tych przekąsek są bardzo proste, inne skomplikowane i pracochłonne, ale zawsze pyyyszne!
Ruloniki:
- 6 jaj
- 6 łyżeczek mąki kukurydzianej
- 125g serka topionego śmietankowego
- 4 łyżki świeżego szczypiorku, posiekanego
- 200g wędzonego łososia, posiekanego
Jajko ubić z łyżeczką wody i łyżeczką mąki kukurydzianej. Przyprawić. Usmażyć cienki omlecik. Odczekać chwilę i przełożyć na blat wyłożony papierem do pieczenia (żeby się nie przykleił) W ten sam sposób postąpić z pozostałymi 5 jajkami i otrzymamy 6 omletów.
Wszystkie omlety posmarować serkiem topionym obsypać szczypiorkiem i łososiem i ciasno zwinąć. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 2godzinki do lodówki. Po tym czasie roladki kroimy na dwucentymetrowe ruloniki. Roladki można przygotować dzień wcześniej i pokroić dopiero przed podaniem.
Koreczki to totalna fantazja :) W skład tych na zdjęciu wchodzą:
- suszone pomidory w zalewie
- kuleczki sera mozzarella
- czarne oliwki
- serek typu bałkańskiego (z Lidla)
- zielone oliwki
No comments:
Post a Comment