
- 4 małe piersi kurczaka
- 1/2 gruszki pokrojonej w grube paski
- 4 grube paski sera pleśniowego rokpol
- suszony rozmaryn
- świeżo mielony pieprz
- sól
- mąka
- oliwa
- żurawina i podprażone orzechy włoskie do posypania przed podaniem
Rozbite mięso oprószyć solą i pieprzem i na każdym kawałku ułożyć paski sera i gruszki, posypać rozmarynem. Mięso zwinąć w ciasne roladki i obtoczyć w mące.
Roladki obsmażyć na rozgrzanej oliwie, ze wszystkich stron, na złoty kolor, a następnie przełożyć do brytfanki i piec w piekarniku rozgrzanym do temp.200 st. C przez ok. 20 minut.
Przed podaniem pokroić w plasterki.
Podawać z konfiturą z żurawiny, prażonymi orzechami i pieczonymi łódeczkami z ziemniaków.
No comments:
Post a Comment